Hlavní menu

Územní plán- nová změna- podněty dodat do 29.2.2016.

Ú Z E M N Í P L Á N O B C E B Ě L Á
Informace k územnímu plánu
V září 2015 byla dokončena první změna Územního plánu obce Bělá. Vzhledem k požadavku jednoho velkého investora, budeme muset v dohledné době řešit druhou změnu ÚP. Dojde ke zkrácení lhůty pro sběr nových požadavků. Dle stavebního zákona č. 183/2006 Sb. nyní shromažďujeme podklady.
To znamená, pokud majitelé nemovitostí - pozemků, rodinných domů, objektů, firem atd., mají zájem, či vědí, že by na svých pozemcích chtěli například stavět dům, rozšiřovat firmu, vybudovat rybník (nebo mají jiné záměry), popřípadě by chtěli nemovitosti k těmto účelům prodat či pronajmout, je nutné tuto informaci v písemné podobě doručit Obecnímu úřadu v Bělé tak, aby požadavek mohl být zařazen do Územně plánovací dokumentace (ÚPD) obce Bělá. / tiskopis žádosti je v příloze tohoto článku/
Kdo takto neučiní, a po zhotovení územního plánu by změnil své zájmy, které by nebyly v něm zaneseny, má tzv. smůlu a v dané lokalitě by nemohl provést svůj záměr.
Schvalování ÚPD je důležitý proces, ze kterého vznikne významný závazný dokument. Jeho zpracování trvá déle než 1 rok.

Proto Vás žádáme, abyste zvážili Vaše zájmy a případné žádosti na změnu ÚP dodali v písemné podobě NEJPOZDĚJI DO KONCE ÚNORA 2016!!!!!!

Zastupitelstvo obce tyto návrhy projedná a zapracuje do ÚPD.
Zájemcům sdělí bližší informace pověřená osoba ke zpracování - místostarostka Alena Mihulková
na tel. 775203677, e-mail: bela.sm@worldonline.cz